Bildiri Gönderim

BİLDİRİ GÖNDERİMİ SONA ERMİŞTİR İLGİNİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

  • BİLDİRİ GÖNDERİM KURALLARI

Bildiri özetinizi yüklemeden önce lütfen aşağıdaki Bildiri özeti yazım kurallarını dikkatlice okuyunuz.

BAŞLIK; Özetin içeriğini yansıtacak kısalıkta olmalıdır. Tamamı büyük harfle yazılmalıdır.

YAZAR(LAR); Ad, SOYAD sıralamasıyla yazılmalıdır. Yazarların ad (sadece ilk harf büyük) ve soyadları (tamamı büyük harf) açık olarak yazılmalıdır.

KURUM(LAR); Yazar sırasına göre kurumlar açık adları, bölümleri ve şehirleri ile yazılmalıdır.

ÖZET METNİ; Özetler düz metin olarak hazırlanmalı, tablo, resim ve formül içermemelidir.

ÖZET METNİ: Özetler Türkçe ve ingilizce , 300 – 500 kelime ile sınırlandırılmıştır; 300 kelimeden kısa, 500 kelimeden uzun olan özetler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

  • NASIL GÖNDERECEKSİNİZ

Özetler bildiri gönderimleri aşağıda yer alan ÖZET BİLDİRİNİZİ GÖNDERMEK İÇİN TIKLAYINIZ bağlantısı ile gerçekleştirilecektir.

1) ÖZET BİLDİRİNİZİ GÖNDERMEK İÇİN TIKLAYINIZ bağlantısına tıkladığınızda Microsoft Conference Management sisteminde hazırlanmış olan kongre bildiri özetleri gönderim sayfasına yönlendirileceksiniz. Bildiri gönderimi yapabilmek için ‘Register’ bağlantısına tıklayarak kayıt olmanız gerekmektedir.

2) Kaydınızı tamamladıktan sonra ulaştığınız sayfada ‘New Submission’ bağlantısına tıklayarak özet gönderim sayfasına erişeceksiniz. Özet bildirinizi sunum yapacağınız dilde göndermeniz gerekmektedir. Ayrıca bir dosya gönderimine gerek yoktur. TITLE kısmına bildiri başlığınızı, ABSTRACT kısmına ise özetinizi giriniz. Birden çok yazarlı çalışmalarda yazar bilgisini eklemek için “Primary Contact” altında yer alan email alanına email bilgisini girerek ‘ADD’ tuşuna basınız ve istenen diğer bilgileri doldurarak diğer yazar bilgisini ekleyiniz. Kongre kayıt işlemi için aynı sayfada bulunan soruları cevaplamalısınız.

Bildiri özetlerinizi gönderme tarihleri 15 Ağustos-25 Eylül olup, bu tarihler dışında bildiri gönderimi yapılmayacaktır.

  • BİLDİRİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Bildiri değerlendirme ve kabul süreci bildiri yazarlarının ad/soyad ve kurumları gizli tutularak, hakem değerlendirmesi sonucuna göre yapılacaktır. En az 2 (iki) hakem tarafından olumlu olarak değerlendirilen özet bildiriler kabul edilecektir. Kabul edilen özetlerin değerlendirme sonucu Hakem Değerlendirme raporu geldiğinde bildiri sahiplerine e-posta yolu ile gönderilecektir. Katılımcılar Kabul e-postası aldıktan sonra kongre katılım ve konaklama ücretlerini yatırabilirler. Son ücret yatırma tarihi 4 Ekim’dir. Bildiri özetinin kabulünün, özetin diğer yazarlarına duyurulmasından sunum yapacak olan yazar sorumludur. Kabul edilen bildirinin sunulabilmesi ve bilimsel programda yer alabilmesi için bildiri sahibinin kongre katılım ücretini en geç 4 Ekim tarihine kadar ödemesi gerekmektedir.

Kabul edilen özetler elektronik olarak yayımlanacak Bildiri Özetleri Kitabı’nda, tercih eden katılımcılardan kongre sonrasında istenecek olan tam metinler ise elektronik olarak yayımlanacak ISBN numarasına sahip Tam Metin Bildiriler Kitabı’nda yer alacaktır.

Özetleri kabul edilen bildirilerin sunumlarının yapılabilmesi için, sunumu yapacak olan bildiri sahibinin kongre kaydını yaptırmış ve kongre katılım ücretini ödemiş olması gerekmektedir.  Sunumu yapılmayan bildiriler yayınlanmayacaktır.

Bildiri Özeti Kabul Edilen Yazarlar için Tam Metin Bildiri Gönderme Koşulları;

Aşağıdaki kriterlere uygun olarak en geç 20 KASIM 2022 tarihine kadar iduiccdss@gmail.com adresine gönderilen tam metinler kongremizin tam metin kitabında elektronik kitap olarak yayınlanacaktır. Son gönderim tarihini geçen bildiriler kitapta yer alamayacaktır. Bildiri sahipleri şartların sağlanması koşulu ile çalışmalarını elektronik olarak yayınlanacak tam metin kongre kitabının yanısıra uluslararası yayınevi tarafından yayınlanacak olan kitapta bölüm olarak yayınlayabileceklerdir.

Tam metin bildiriler; özet, ana metin, tablolar, şekiller ve kaynakça dahil 20 sayfayı geçmeyecek şekilde iki yana yaslı olarak yazılmalıdır, yazar isimleri ve kurumları başlık altında ortalanmış olarak belirtilmelidir. Başlık 14 punto, kalın ve büyük harflerle ortalanmış olarak yazılmalı, yazar isimleri ve kurumları başlık altında ortalanmış olarak belirtilmelidir. Birden fazla kurum mevcut ise, hangi yazarın hangi kurumda görev aldığını belirlemek üzere yazar ve kurum numaralandırması yapılmalıdır. Araştırma metinlerinde GİRİŞ, YÖNTEM, BULGULAR, TARTIŞMA, SONUÇ VE ÖNERİLER ve KAYNAKLAR alt bölümleri yer almalıdır. Tablo başlıkları ait oldukları tablonun üzerinde, şekil ve grafik başlıkları ise ait oldukları şekil ve/veya grafiğin altında yer almalıdır. Bildiri metinleri bilgisayar ortamında Times New Roman yazı karakteri ile 11 punto ve bir buçuk (1,5) satır aralığıyla Microsoft Word programı ile yazılmalıdır. Paragraflarda satır başları 1 cm girintili olmalıdır. Kaynaklar yazar soyadlarına göre sıralı olarak APA 6 (American Psychological Association) standartlarına uygun hazırlanmalı, metin içinde geçen tüm kaynaklar “kaynaklar” listesinde verilmelidir.